Talentontwikkeling

Wat is een talent?

‘Een persoon met een set aan vaardigheden waarbij voorop moet staan dat hij of zij die vaardigheden heel graag wil ontwikkelen en er alles voor aan de kant zet. Een talent bezit dus een hoog leervermogen'. Aldus Martijn Nijhoff, talentcoach bij de KNBSB. Klik hier voor het hele artikel


MK Baseball and Softball biedt een talentontwikkelingsprogramma aan waarin deze spelers zich kunnen ontwikkelen. Heb jij die set met vaardigheden en wil je die heel graag verder ontwikkelen?Dan is de Baseball and softball Academy Oost Nederland jouw plek!

 

Baseball and softball Academy Oost Nederland 

Sinds 2015 is er (weer) een honk- en softbal Academy in Oost Nederland. De Academy faciliteert de optimale omgeving voor een talent tijdens zijn opleiding tot topsporter. Het doel is om je klaar te maken voor het CTO in Amsterdam. We doen dat door veel te trainen, waar we veel filmen, testen, meten en weer testen. We houden alles digitaal bij in een volgsysteem zodat je een goede kijk krijgt op je vooruitgang. Er is een samenwerking met FysioMedics (sportfysiotherapeutisch centrum) en diëtistenpraktijk Twente. Andere partners zijn het Stedelijk Lyceum Zuid (LOOT school), Sportaal (Sportbedrijf Enschede) en Tex Town Tigers (vereniging). De afgelopen jaren zijn al een aantal honkballers en softbalsters vanuit de Academy ingestroomd in de Baseball Academies van de regio Midden Nederland en de regio Amsterdam en/of toegelaten tot het CTO

Honkbal

Het honkbalprogramma van de Baseball and softball Academy Oost Nederland heeft geen RTC-status. Er zijn immers al vier Baseball Academies in Nederland. De spelers trainen op dit moment naast hun teamtrainingen twee keer extra in de week. Het honkbalprogramma kent geen wedstrijdprogramma.

Softbal

Het softbalprogramma van de Baseball and softball Academy Oost Nederland wordt binnenkort een erkend Regionaal Topsport Centrum (RTC) en als zodanig onderdeel van de Topsportinfrastructuur van NOC*NSF. Een RTC is verantwoordelijk voor de uitvoering van het regionaal opleidingsprogramma. De bond, in ons geval de KNBSB, is verantwoordelijk voor de inhoud van het opleidingsprogramma.

 

Het opleidingsprogramma van de KNBSB bestaat uit twee delen: het Meerjaren Opleidingsplan Baseball en het Meerjaren Opleidingsplan Softball. Deze MOP’s zijn opgesteld in samenspraak met en goedgekeurd door NOC*NSF. De plannen worden om de vier jaar geëvalueerd en aangepast. Talenten die door Baseball and softball Academy Oost Nederland zijn geselecteerd en deelnemen aan een opleidingsprogramma krijgen de NOC*NSF Topsportstatus.

 

Net zoals bij de honkbalopleiding van Baseball & Softbal Academy Oost-Nederland is er geen competitie voor de regionale softbalacademies. De softbaltalenten blijven lid van hun vereniging en spelen de (competitie)wedstrijden in een team van hun vereniging. 


Programma (honkbal en softbal)

Het talentontwikkelingsprogramma van Baseball and softball Academy Oost Nederland bestaat uit drie trainingen per week. 

De trainingen van de honkballers vinden plaats op dinsdag- en donderdagochtend van 07:45 tot 09:30 op de velden van de Universiteit Twente en Tex Town Tigers. In de winterperiode (oktober t/m april) trainen ze in de indoor training faciliteit BASE van MK Baseball & Softball. Spelers zijn op afspraak welkom in de schoolvakanties waardoor een jaar-rond programma ontstaat. 

 

De trainingen van de softbalsters vinden plaats in middag, direct na schooltijd. Ook zij zullen op de velden van de Universiteit Twente en Tex Town Tigers trainen. In de winterperiode (oktober t/m april) trainen ze in de indoor training faciliteit BASE. Speelsters zijn op afspraak welkom in de schoolvakanties waardoor een jaar-rond programma ontstaat. 

Kosten

De kosten van deelname aan de Baseball and softball Academy Oost Nederland zijn € 400,- (op basis van 120 trainingen van 1,5 uur)

 

De kosten zijn inclusief uniforme kleding, bezoek aan fysiotherapeut en diëtiste en deelname aan eventuele binnenlandse toernooien. 

 

 

 

 

 

Inschrijven 

- Ben jij een meisje van 12 jaar, of wordt jij vóór 1 september 2020 12 jaar en ben je jonger dan 18 jaar,

- Kun je goed softballen en droom jij ervan in het Koninkrijksteam te spelen of misschien wel professioneel softbalster te worden in het buitenland,

- Wil jij je vaardigheden heel graag verder ontwikkelen en er alles voor aan de kant zetten?

  

Schrijf je dan in voor het talentontwikkelingsprogramma softbal van Baseball and softball Academy Oost Nederland.

Klik hier om je in te schrijven via een extern formulier (Google Forms)

Try-out 

Dag: zondag 

Datum: 5 juli 2020

Tijd: 13:00 - 15:00 (12:45 aanwezig)

Locatie: Indoorhal BASE, Performance Factory, Enschede

Covid-19 maatregelen: De Performance Factory (als binnensportaccommodatie) bereidt zich intensief voor op een heropening op 1 juli 2020. De richtlijnen zullen duidelijk herkenbaar zijn en herziende specifieke regels en/of maatregelen krijgt uw kort van te voren per e-mail/app.

 

Aanmelden: graag een e-mail naar mark@mkbaseball-softball.nl


Twente Mustangs

Onder de naam Twente Mustangs worden zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld naast de reguliere competitie. 

We nemen deel aan indoortoernooien en wanneer mogelijk gaan we in de zomer naar Italië.