Talentontwikkeling

Wat is een talent?

‘Een persoon met een set aan vaardigheden waarbij voorop moet staan dat hij of zij die vaardigheden heel graag wil ontwikkelen en er alles voor aan de kant zet. Een talent bezit dus een hoog leervermogen'. Aldus Martijn Nijhoff, talentcoach bij de KNBSB. Klik hier voor het hele artikel


MK Baseball and Softball biedt een talentontwikkelingsprogramma aan waarin deze spelers zich kunnen ontwikkelen. Heb jij die set met vaardigheden en wil je die heel graag verder ontwikkelen? Dan is de Baseball and softball Academy Oost Nederland jouw plek!

 

Baseball and softball Academy Oost Nederland 

Sinds 2015 is er (weer) een honk- en softbal Academy in Oost Nederland. De Academy faciliteert de optimale omgeving voor een talent tijdens zijn opleiding tot topsporter. Het doel is om je klaar te maken voor het CTO in Amsterdam. We doen dat door veel te trainen, waar we veel filmen, testen, meten en weer testen. We houden alles digitaal bij in een volgsysteem zodat je een goede kijk krijgt op je vooruitgang. De afgelopen jaren zijn al een aantal honkballers en softbalsters vanuit de Academy ingestroomd in de Baseball Academies van de regio Midden Nederland en de regio Amsterdam en/of toegelaten tot het CTO

Honkbal

Het honkbalprogramma van de Baseball and softball Academy Oost Nederland heeft geen RTC-status. Er zijn immers al vier Baseball Academies in Nederland. De spelers trainen op dit moment naast hun teamtrainingen twee keer extra in de week. Het honkbalprogramma kent geen wedstrijdprogramma.

Softbal

Het softbalprogramma van de Baseball and softball Academy Oost Nederland heeft geen RTC-status. Net zoals bij de honkbalopleiding van Baseball & Softbal Academy Oost-Nederland is er geen competitie voor de regionale softbalacademies. De softbaltalenten blijven lid van hun vereniging en spelen de (competitie)wedstrijden in een team van hun vereniging. 

Programma (honkbal en softbal)

Het talentontwikkelingsprogramma van Baseball and softball Academy Oost Nederland bestaat uit twee trainingen per week. 

De trainingen van de honkballers vinden plaats op dinsdag- en donderdagmiddag van 15:00 tot 17:00 op de velden van de Universiteit Twente. In de winterperiode (oktober t/m april) trainen ze in de indoor training faciliteit BASE van MK Baseball & Softball. Spelers zijn op afspraak welkom in de schoolvakanties waardoor een jaar-rond programma ontstaat. 

 

De trainingen van de softbalsters vinden eveneens plaats in middag, direct na schooltijd. Ook zij zullen op de velden van de Universiteit Twente trainen. In de winterperiode (oktober t/m april) trainen ze in de indoor training faciliteit BASE. Speelsters zijn op afspraak welkom in de schoolvakanties waardoor een jaar-rond programma ontstaat. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosten

 

 

Inschrijven 

- Ben jij een meisje van 12 jaar, of wordt jij vóór 1 september 2023 12 jaar en ben je jonger dan 18 jaar,

- Kun je goed softballen en droom jij ervan in het Koninkrijksteam te spelen of misschien wel professioneel softbalster te worden in het buitenland,

- Wil jij je vaardigheden heel graag verder ontwikkelen en er alles voor aan de kant zetten?

  

Schrijf je dan in voor het talentontwikkelingsprogramma softbal van Baseball and softball Academy Oost Nederland.

Klik hier om je in te schrijven via een extern formulier (Google Forms)

Try-out 

Dag: zondag 

Datum: 

Tijd: 13:00 - 15:00 (12:45 aanwezig)

Locatie: Indoorhal BASE, Performance Factory, Enschede

 

Aanmelden: graag een e-mail naar mark@mkbaseball-softball.nl


Twente Mustangs

Onder de naam Twente Mustangs worden zoveel mogelijk wedstrijden gespeeld naast de reguliere competitie. 

We nemen deel aan indoortoernooien en wanneer mogelijk gaan we in de zomer naar Italië.